Preskoči na glavni sadržaj

Izložba "Originalna kopija" prvotno je bila izložena u galeriji Juraj Klović u Rijeci 2019. godine da bi ponovno bila postavljena od 19.10.-30.11.2020.god. u galeriji "Decumanus" Krk.

Bez otvorenja, tiho i neprimjetno izloženi radovi, uz sve mjere predostrožnosti, opet su bili vidljivi građanima Krka i njegovim posjetiteljima.

Neki od radova rađeni su tako da se lako sklapaju i još brže rasklapaju, tu su i grafike otisnute na tkanini (litografija) te radovi malog formata (kompjutorska grafika sa slikarskom intervencijom). 

Sve se vrlo brzo izložilo, i odjednom kao da im je dan novi smisao i značenje. Sa zidova, kutija i ladica ponovno su osvanuli u galerijskom prostoru. Ubrzo primjećujem koliko prostor igra ulogu u promišljanju djela, barem u mojem slučaju.

I ponovno, radovi su sklopljeni a izložba je zaključena, te su sada unutar moja četiri zida. 

Do novog viđenja, do novih značenja. A možda, tko zna, budu viđena i u nekom drugom domu, u nekom novom prostoru sa novim značenjem.

Fotografije: Igor Gržetić, Andrea Staničić









Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Likovna radionica u sklopu glazbenog kampa udruge Mook 2022.

Uvijek je lijepo vidjeti kreativnost na djelu kod djece i učenika. Sva djeca imaju potrebu za izražavanjem i divno je biti sudionik tog izraza i poticati ih na kreativan rast u igri koja je neizostavna. Ako želite vidjeti, i čuti, što i kako stvaraju polaznici glazbenog kampa, posjetite koncert 23. 4. 2022. u školskoj dvorani OŠ Frank Krsto Frankopan u Krku s početkom u 18 h.

Radionica cijanotipije pod vodstvom umjetnika Jorga Heiecka, kolovoz 2021.

Tehniku cijanotipije osmislio je Sir John Herschel godine 1842. godine. Kemijska reakcija koja se odvija u primjeni te tehnike proizvodi cijan, plavi pigment poznat i kao Pruska plava boja, koja je ujedno korištena u brojnim akvarelnim i akrilnim bojama te slikarskim uljima. Radionica je bila iznimno zanimljiva pogotovo što energija Sunca omogućuje otiske biljaka, njihovih sjena ili fotografija na papir. Tako svjetlost postaje suučesnik u kreaciji otisaka. Pruska plava boja daje dodatnu dimenziju radovima. Fotografije radionice: Jorg Heieck

Gradina No limit 2023.- Dani vizualne umjetnosti i komunikacija

Na Trsatskoj gradini od ponedjeljka 1.8. pa sve do petka 5.8. 2022. održavala se je manifestacija Gradina No Limit – Dani vizualne umjetnosti i komunikacija. Tih pet dana prostori kaštela postali su atelje u kojem se radilo. P osljednjeg dana manifestacije organizirano je otvaranje izložbe uz predstavljanje radova. Radovi iako različitih stilova izborom boja i emocijom neobično su se složila i tvorila cjelinu u prostoru.  Osobno sam se odlučila u tih pet dana izražavati u tehnici cijanotipije koja je bila prikladna s obzirom na količinu sunca potrebnog da se te fotografije razviju. Unutrašnjost kaštela inspirirao je svojim sjetnim ozračjem koje podsjeća na neka minula vremena, kao i cijanotipija sama koja uvijek pomalo ima u sebi patinu starih fotografija neovisno o suvremneosti motiva. Neonske boje unijele su živost gdje pretežno dominiraju tonovi cijan plave boje a crtež je prisutan kao studija i istraživanje motiva. Tekst- Andrea Staničić Photo: Dražen Suvić