Preskoči na glavni sadržaj

Izložba na otvorenom pod organizacijom Kreativnog Krka, kolovoz 2021.









 Izlagati na trgu ispred Frankopanske kule bio je izazov i zadovoljstvo. 

Drveni paneli pokazali su se svojom veličinom i mogućnošću stajanja na otvorenom kao idealni za izlaganje digitalnih grafika. Ne samo što je veći broj posjetitelja naših gradskih punktova imao prilike vidjeti radove već su i same grafike otisnute kao naljepnice u toj veličini dobile dodatnu dimenziju.

Novi ciklus radova pod nazivom "Put" bio je inspiriran prirodom i svim njenim začudnim pojavama kao i onim nestvarnim i izmaštanim što ne pripada pojavnom svijetu. Crteži su se ostvarili u digitalnoj tehnici kao i akvarel koji je kombinacija fizičkog i virtualnog.

Uz mene izlagao je i Igor Gržetić sa svojom serijom digitalne grafike MediaCraft. Pream autorovim riječima "nastao spajanjem dviju susljedno kreiranih izložbenih cjelina u čijem su fokusu fenomeni manipuliranja digitalnom, tj. virtualnom stvarnošću, a kojeg shodno temi tvore računalne grafike i digitalne fotografije."

 Fotografije: Andrea Staničić

                     Borut Brozović

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Likovna radionica u sklopu glazbenog kampa udruge Mook 2022.

Uvijek je lijepo vidjeti kreativnost na djelu kod djece i učenika. Sva djeca imaju potrebu za izražavanjem i divno je biti sudionik tog izraza i poticati ih na kreativan rast u igri koja je neizostavna. Ako želite vidjeti, i čuti, što i kako stvaraju polaznici glazbenog kampa, posjetite koncert 23. 4. 2022. u školskoj dvorani OŠ Frank Krsto Frankopan u Krku s početkom u 18 h.

Radionica cijanotipije pod vodstvom umjetnika Jorga Heiecka, kolovoz 2021.

Tehniku cijanotipije osmislio je Sir John Herschel godine 1842. godine. Kemijska reakcija koja se odvija u primjeni te tehnike proizvodi cijan, plavi pigment poznat i kao Pruska plava boja, koja je ujedno korištena u brojnim akvarelnim i akrilnim bojama te slikarskim uljima. Radionica je bila iznimno zanimljiva pogotovo što energija Sunca omogućuje otiske biljaka, njihovih sjena ili fotografija na papir. Tako svjetlost postaje suučesnik u kreaciji otisaka. Pruska plava boja daje dodatnu dimenziju radovima. Fotografije radionice: Jorg Heieck

Gradina No limit 2023.- Dani vizualne umjetnosti i komunikacija

Na Trsatskoj gradini od ponedjeljka 1.8. pa sve do petka 5.8. 2022. održavala se je manifestacija Gradina No Limit – Dani vizualne umjetnosti i komunikacija. Tih pet dana prostori kaštela postali su atelje u kojem se radilo. P osljednjeg dana manifestacije organizirano je otvaranje izložbe uz predstavljanje radova. Radovi iako različitih stilova izborom boja i emocijom neobično su se složila i tvorila cjelinu u prostoru.  Osobno sam se odlučila u tih pet dana izražavati u tehnici cijanotipije koja je bila prikladna s obzirom na količinu sunca potrebnog da se te fotografije razviju. Unutrašnjost kaštela inspirirao je svojim sjetnim ozračjem koje podsjeća na neka minula vremena, kao i cijanotipija sama koja uvijek pomalo ima u sebi patinu starih fotografija neovisno o suvremneosti motiva. Neonske boje unijele su živost gdje pretežno dominiraju tonovi cijan plave boje a crtež je prisutan kao studija i istraživanje motiva. Tekst- Andrea Staničić Photo: Dražen Suvić